REGULAMENTUL CONCURSULUI NAȚIONAL US – 3,5 MHz

CUPA MUNICIPIULUI CÂMPINA 2024 (ediția a 20-a)

(Concurs lecţie pentru începători şi nu numai)

SCOP – Stimularea interesului şi motivarea radioamatorilor recent autorizaţi, precum şi a celor care nu au staţii personale, pentru a participa la concursurile de unde scurte.

DATA/ORE :

Cea mai apropiată zi de LUNI de la atestarea documentară a localitaţii Câmpina (8 IAN 1503).

Anul acesta LUNI - 8 IANUARIE 2024, ÎN DOUĂ ETAPE : 15-15:59 ; 16-16:59 UTC

 FRECVENȚE/MOD : CW  - 3510 - 3560 MHz,   SSB - 3665 – 3765 MHz

CATEGORII de participare :

A – Stații « TANDEM » sau grupuri cu număr NELIMITAT de operatori

B – JUNIORI cu vârsta sub 18 ani inclusiv, la data concursului

C – SENIORI cu vârsta de peste 18 ani,

D – STAȚII din afara ţării

E – STAȚII aparținând ARMC (As. Radioclubul Municipal Câmpina-YO9KPB)

F – STAȚII QRP

 G – Receptori SWL                            

Obs. Noţiunea de « tandem » (alegoric) s-a introdus în ideea de a da posibilitate la cât mai mulţi operatori să lucreze de la aceeaşi staţie. Aceştia pot lucra de la un radioclub sau de la o altă statie personală folosind indicativul propriu/portabil, toti laolaltă alcătuind o echipă « tandem » al cărei nume, este recomandat să fie sub formă alegorică. Exemple din ediţiile  anterioare : « Cicoii vechi şi noi », « Cei trei cu muşchii moi», God şi cei 12 Apostoli », « Stan & Stan fară Bran », «Ţapul cu 3 iede », »Melcii turbaţi » etc.

 

CONTROALE : RS/RST + un cod format din trei cifre (prima cifră = cifra din indicativ, a doua cifră este vîrsta operatorului) - vârsta împlinită la data concursului, iar senioarele YL, XYL pot transmite, în loc de vârstă : ØØ (zero zero), iar junioarele vor transmite vârsta reală. Nu se transmite abrevierea judeţului.

PUNCTAJ : staţiile de la cat. B (juniori) acordă 2pct. în SSB si 4 pct. în  CW. Celelalte categorii acordă un punct, respectiv 2 puncte. Nu există multiplicator.

SCOR = suma punctelor din ambele etape. La categoria “tandem” scorul este suma punctelor de la toţi cei care-l alcătuiesc.

REGULI: 1. Cu o staţie se poate lucra o singură dată  în fiecare etapă, în CW şi o dată în SSB, pe porţiunea de bandă rezervată modului respectiv.

2. Se punctează doar o singura legătura, cea de-a doua (daca s-a făcut în CW sau în SSB) nu se PENALIZEAZĂ și nici nu se punctează

PREMII : Cupa se va acorda staţiei sau « tandemului » cu cel mai mare scor. Primii 3 clasaţi la fiecare categorie vor primi diplome printate  iar ceilalţi, pană la locul 10, primesc diplome în format electronic.

Se vor acorda diplome separat şi pentru :

  1. Grupul cu cei mai mulţi operatori
  2. Cel mai amuzant nume de « tandem »
  3. Cel mai mare punctaj (locurile 1,2,3) numai CW
  4. Cel mai mare punctaj (locurile 1,2,3) numai SSB

Fisele de participare se trimit pană la 31 ianuarie 2024, în format CBR la adresa yo9kpb@yahoo.com, iar pe hartie la YO9FEB- Sorin Zainea, Calea Doftanei 114, Câmpina

  cod. 105600, Prahova,  Tel : 0722790921

 

 

 

Organizator : Radioclubul Municipal Câmpina YO9KPB