11:46 AM
Repetor local DMR

Într-o zi călduroasă de vară, 22 august 2023, ne-am pornit de dimineață cu gândul de a pune în funcțiune un repetor local DMR care să acopere Câmpina și localitățile din jur. Aveam două sarcini de îndeplinit și anume: montajul pilonului pentru antenă și suportul pentru panourile fotovoltaice. De suportul pentru panouri s-a ocupat Laurențiu - YO9IMY, înarmat cu scule de finețe: drujbă, bormașină, ciocan..., împreună cu Marcian - YO9IPM. De pilon și montajul antenei s-a ocupat Vali - YO9BX, Vlad - YO9IGV și Gabriel - YO9IGS.

Astfel, după câteva ore a fost pus în funcțiune repetorul. Tot sistemul e format din următoarele componente:

3 panouri fotovoltaice însumând 600W putere de încarcare, pentru stocare folosim un acumulator de 1.2Kwh care alimenteaza 24/7 repetorul. Pentru alimentarea MMDVM-ului, a routerului și a booster-ului pentru semnal GSM folosim un Powerbank Revolt, care se încarca de la panourile fotovoltaice si asigură non-stop energie din bateria interna de 350Wh. Repetorul este un Yaesu DR1X, impreuna cu un MMDVM repeater de la BI7JTA. Antena este un Diamond X300 la 7m față de sol. Amplasamentul este în localitatea Urleta, lângă Câmpina.

Repetorul funcționează în modul DMR astfel:

Frecvență RX: 438.950Mhz Shift -7.6Mhz CC1 TS1: TG226, TS2: TG1 Local. Este conectat în rețeaua Brandmeister

Fiind independent din punct de vedere energetic funcționează 24/7, iar în cazul întreruperii conexiunii la internet rămâne activ pe TG1 local.

Salutări de la Câmpina!

YO9BX, YO9IGS, YO9IMY, YO9IPM, YO9IGV

Vizualizări: 395 | Adăugat de: YO9IGS | Tag-uri: Campina, Repetor DMR, KN25VC | Evaluare: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar