5:04 PM
Despre Radioclubul liceului Petrol YO9KPE

Grupul școlar Petrol din Câmpina și-a câștigat de-a lungul anilor un binemeritat prestigiu. El ’’aprovizionează’’ anual rafinăriile și schelele noastre petrolifere cu sute de specialiști bine pregătiți, care-și aduc o contribuție prețioasă la creșterea cantitativă și calitativă a producției de petol și derivate.

Un lucru mai puțin cunoscut este că în această școală există o stație colectivă de emisie-recepție (YO9KPE). Responsabil-operator al stației este profesorul Lucian Băleanu YO9IF. Stația a făcut legături cu peste 100 de țări și a obținut 57 de diplome diverse pentru performanțele realizate. Dintre elevii școlii circa 30 sunt membri ai cercului de radioamatorism – condus de același profesor – având, toți, indicativ de receptori. Printre ei merită a fi evidentiați Ion Chivu, un foarte bun radio-constructor și telegrafist și Ion Popa, membru al echipei reprezentative de ’’vânătoare de vulpi’’ a județului Prahova.


YO9IF în 1968 la YO9KPE. Microfonul din imagine (cu cărbune) este funcțional, cântărește 2Kg și se află la radioclubul YO9KPB

Fiind preocupați pentru a se prezenta cât mai bine în fața miilor de radioamatori din întreaga lume, cu care sunt în legătură pe calea undelor și în dorința de a-și populariza școala în care învață, membrii cercului radio de la Grupul școlar Petrol, au confecționat un interesant și original QSL pe hârtie fotografică, pe care l-au expediat până acum într-un mare numar de exemplare.

| articol apărut în revista Sport și Tehnică Nr.10 din octombrie 1970

Despre personalitatea celui ce a fost Lucian Băleanu - YO9IF, cititi articolul In memoriam YO9IF

 

 

Vizualizări: 542 | Adăugat de: YO9IGS | Evaluare: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar